Artiklar

SM F3K 2005 i Falköping

2005-07-06 09:21 av Stefan Hertz 


Årets SM i F3K blev en blöt tillställning. Efter mycket regnande var fältet i Falköping väldigt blött och inte blev det bättre när tävlingen skulle börja. Den första starten kunde inte påbörjas förens framåt 4 tiden på eftermiddagen på lördagen. Mellan regnskurarna så lyckades vi genomföra 3 omgångar innan vi tog kväll.

Söndagen var lite bättre och mitt på dagen tittade till och med solen fram några gånger och även några ordentliga termikblåsor visade sig:-)
9 piloter slöt upp till start varav 7 stycken kunde fullfölja tävlingen. Det blir allt högre och högre klass på flygarna och man får absolut ingenting gratis längre inom F3K.
 
Vinnare i år blev Mattias Hammarskiöld som flög sig till maximala 6000 poäng och en ganska komfortabel seger, men Mattias hade dock en omgång med bara 400 poäng efter ett litet missöde i 2:a omgången, så det krävdes att ligga på topp dom övriga omgångarna.
 
Det var också en del nya modeller som flögs under SM !
Stefan och Mattias körde sina "nya" Humbug 2:or. Dessa modeller har en väldigt liten vingyta vilket gör att det går att hålla en låg vikt. Detta gör i sin tur att starthöjderna blir bättre. Denna modell fungerade väldigt bra under de lugna perioderna av vind, medan en lite större modell kan ha fördel då vinden ökar. Framtiden får visa vilken väg som som är den bästa.
 
Även Peter Jubel flög med sin egenkonstruerade och byggda modell. Modellen flög mycket bra och det såg väldigt lovande ut. Kul att det byggs fler modeller runt om i landet.
 
/Stefan Wahlberg
 
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: