Artiklar

Hand Launch Clinic 2010

2010-05-10 16:28 av Stefan Hertz 

Mitt deltagande på denna årliga Hand launch clinic blev mitt första. Jag hade förstått att denna klinik är någon något ganska ovanligt inom modellflygvärlden. Detta besannades, man pratar om modellflyget som en helhet på ett annat sätt där själva flygplanet mer är ett redskap i utövandet, ett tävlingsredskap till och med. För att vara duktig inom F3K måste man ha koll på mycket även när man inte håller i radion. Arrangörerna kring detta event förmedlade sina kunskaper i ämnet på ett föredömligt sätt.


Magnus Petterssons nya Sirius.

Lördagens väder var väldigt blåsigt, den tilltänkta praktiken som skulle varvas med teorin uteblev och jag blev imponerad över Mattias, Stefan, Jonas och Jonas att de kunde göra dagen så intressant i skolbänken. Mattias öppnade kliniken och föreläste bla om vikten av kost, fysik och psyke. Stefan tog vid och pratade som termkisökande, hur ska man tänka, hur ska man agera på signalerna osv. Jonas E pratade teknik, bla, servon, servoinstallation och hur de nya 2,4GHz varianterna på radiostyrningar egentligen fungerar. Jonas B pratade bla om taktik i tävlingsmomenten och vad som förväntas av en tidtagare under tävling.

Jonas Ekman berättade om 2.4 GHz.

 

Allt var mycket givande och inspirerande.
På kvällen åt vi middag gemensamt som smakade mycket gott och så småning om kom rövarhistorierna fram, vissa sanna och andra kanske lite förvrängda kan man tänka...

Rövarhistorierna i full gång :-)


På söndagen blåste det mindre och vi kunde genomföra en mindra tävling med två tävlingsgrupper där vi kunde praktisera en del av det vi lärt oss från första dagen. Själv kände jag att jag hade en del nytta direkt av Stefans termikgenomgång men även Jonas tävlingstaktik.


Peter Jubel

 


Jonas Ekman i solskenet.

Allt som allt en mycket trevlig helg, en vitamininjektion och kickstart på säsongen!

Text:Mats Licke

Bilder: Mattias Hammarskiöld
 

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: