Artiklar

Sportsman F3K

2007-04-03 13:20 av Stefan Hertz 

En tanke som vandrat runt i våra huvuden är hur man skall få ”nybörjare” att komma med på tävlingarna. Vi vet med erfarenhet att dom som varit med på sin första och kanske andra tävling oftast blir helsålda på detta, men problemet är att få ut dom nya på sin första tävling. Hur löser man då ett sånt problem? Vår tanke är att om dom ”nya” har likasinnade att tävla emot så så kommer det att bli mer intressant dom första tävlingarna eftersom man då kan jämföra sig mot dom som är på samma nivå som sig själva.

 
Det vi kommer att göra då är följande:
- Alla är med i en och samma tävling och alla tävlar mot alla.
- Dom deltagare som deltar sin första säsong inom F3K har rätt att vara med i Sportsman klassen.
- Sportsman klassen innebär att tävlingsarrangören drar ut en separat resultatlista över dom som uppfyller kraven på deltagande i Sportsman klassen och att en separat prisutdelning sker i denna klass utöver den totala prisutdelningen och resultatlistan.
- Det skall inte ske någon speciell lottning eller liknande för deltagarna i Sportsman klassen utan deltagarna som är med i den listan flyger på samma villkor som alla andra. Det man skulle kunna göra som avslutning på tävlingen är att köra t ex sista omgången med bara Sportsman deltagare i en och samma grupp.
- Vi hoppas också att arrangören ser till att det blir ett separat pris till segraren i Sportsman klassen.
 
/Stefan
 
 
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: