Artiklar

Västgötacupfinal 2006-09-23

2006-09-24 09:01 av Peter Elvingson 

Så var det då dags för finaltävlingen i 2006 års Västgötacup.

Platsen var Hovby flygplats utanför Lidköping.

Höstdagjämning sas det att det var men vädret var mer högsommarvarmt.  Ett knappt femtontal flygare hade dykt upp.

Tävlingen kom igång och snart visade det sig att det skulle bli lite knepigt att flyga. En envis och stundtals byig sydvind ställde till det vid termikjakten, ett flertal piloter fick hämta sina plan långt på läsidan av fältet. De flesta av de startande gjorde ett eller flera dåliga resultat i någon omgång som för övrigt var 7 till antalet. Som så många gånger förut så märkte man snart mellan vilka kampen skulle stå. En efter en föll de övriga bort. Framåt 4-tiden så stod han åter där som segrare...Sören Svantesson HMFK. Knappt men ändå klart slagen på andra plats...Rolf-Erik Blomdahl HMFK. Trea Rolf Maier ÅMFK. Juniorsegraren heter...som vanligt Jack Björnberg-Krantz från HMFK.

 

                                          Sören Svantesson

 

Nu var ju detta finaltävlingen av västgötacupen så totalsegraren utsågs ju naturligtvis.  Segrare i 2006 års Västgötacup heter Rolf-Erik Blomdahl HMFK. Tvåa Conny Andersson HMFK. Trea Jack Björnberg-Krantz HMFK.

Jack blev ju då naturligtvis även segrare i juniorklassen. Tvåa där blev Jakob Nyström ÅMFK och trea Robin Sandberg HMFK.

 

                                   Conny, Rolf-Erik, Jack och Jakob

 

Då kan årets Västgötacup läggas till handlingarna, fem tävlingar har genomförts med skiftande deltagarantal. Tyvärr måste man säga att antalet startande verkar sjunka och det gäller både senior- och juniorsidan. De gamla faller ifrån och inga nya fyller på. Innan 2007 års säsong drar igång borde man nog rannsaka sig själv och kanske tänka i nya banor för att bryta denna trend. Men en eloge till de som har deltagit och arrangerat....bra humör är det ingen brist på!!!!!!!

 

                                  Alla deltagare i Lidköping

 

 

/Peter Elvingson(som inte fick tummen ur i år)

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: