Artiklar

Ikaros Cup 3

2006-06-19 13:06 av Stefan Hertz 

Ett grepp inför detta år var att sprida ut våra klubbtävlingar litet. Detta för att få chansen att prova på att flyga på andra fält samt att samtidigt få våra deltagare att åka en bit för att vara med att tävla. Det senare ett steg mot att delta i nationella tävlingar.

Den 3:e deltävlingen i Ikaros Cup blev ett sammarrangemang med Karlstads MFK som även dom kör en liten cup. Platsen för tävlingen var Brattforsheden, en bit utanför Filipstad. Brattforsheden är ett gammalt krigsflygfält från beredskapstiden och det har på dom sista åren börjats att restaurerats tillbaks till originalskick, med en hel del värn, bunkrar, kanoner etc. Fältet är oerhört stort vilket gör det lite speciellt att flyga på.


Hela startfältet inklusive medhjälpare, söner etc.

 

Många av oss reste upp redan på fredag eftermiddagen för lite grillning, allmänt ljug samt lite flygning. Dom som inte anlände på fredaen kom tidigt på lördag morgon istället.


Redan på fredagskvällen var vi i full gång. Här syns Leif Pernstig dra ett varv i hangaren med sin GWS Moth.

 

Som vanligt när man ligger i tält så vaknar man med tuppen (eller kanske för till och med), så det var gott om tid att hinna göra sig iordning, med plan, vinshar och sololja.
Vädret var kanonbra och termik fanns det gott om. Det visade sig att blåsorna nästan hela tiden släppte mot skogskanten bakom oss, så för dom rutinerade termikrävarna så var vädret ganska enkelt, mednas för dom lite mer oerfarna så ställde det till lite problem här och där.

Eftersom termiken var väldigt kraftig så var likaså sjunkområden desamma.Efter 5 tuffa omgångar så blev det Stefan Wahlberg som knep segern med bara futtiga 1 poäng före Joakim Ståhl. Bägge flygandes sina gamla oldtimers Camaro och Flamingo. Det visar ytterligare en gång att det inte bara handlar om att ha en bra modell utan termikkunnandet måste också till.Ett kul iniativ att flyga på ett annat fält och jag tror nog alla deltagare var nöjd med detta. Det fina vädret gjorde naturligtvis sitt till också.

Jag hoppas att det även nästa år kan bli en deltävling på Brattforsheden.

 

/Stefan Wahlberg

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: