Artiklar

Sliglandasnurren 2020

2020-09-08 19:13 av Stefan Hertz 

Tävling i Norberg, brukar innebära vind, turbulens och tuffa flygförhållanden. Och 2020 levde med beröm upp till sitt rykte. 
Väldigt tuffa flygförhållande, med stora sjunk, många utelandningar och turbulens a la grande, gjorde att alla deltagare fick slita hårt, för att få ihop några tider.


Alla pristagare
 

Men temperaturen var aldeles lagom och bara ett par korta regnskurar gjorde att vi ändå fick ihop 7 omgångar.

Tack vara att vi inte stryker förrens efter 12 omgångar nu förtiden, så blev ju sekunderna värdefulla, och alla små missar kostsamma.
Sören klarade av vädret bäst och knep vinsten, framför Pelle och Stefan.


 

I sportsman, så visade Alexander att ungdomen kommer med stormsteg, och tog en välförtjänt seger, framför Vidas och Björn.


 

Väldigt kul att ha en riktig junior med i startfältet. Axel Olsson Segerström gjorde sin tävlingsdebut denna helg, och med en A2XS i det tuffa vädret, så kan man inte bli mer än imponerad.

Som tur var, så fanns det lite fullstora modeller till salu, så nu kan Axel träna med 1,5 meters kärra. 

 

Som vanligt, börjar bli tradition, så hade vi samkväm hemma hos Pelle och Katy (tack för att ni står ut med oss tjatgubbar). Pizza, vin, lekar, tävlingar och quiz, kan det bli bättre? Kul att fler hänger på och att vi får gemenskapen att växa, så vi ser redan fram mot nästa år. 

Söndagen ägnades åt en miniclinic, där fokus var på kastet. Lärare Nerijus styrde upp och visade på hur det skulle gå till, och känslan var att många ändå lyckades lite bättre än innan, så nu är det bara att träna innan vintern.

Sen körde vi ett kort ting under lunchen, där vi diskuterade litet om kommande år och vad vi skall jobba med inom arbetsgruppen.

Sen så avslutades eventet med gemensam start i onlinecupen, vilket var en kul upplevelse för dom som inte varit ute på någon världscup, där vi kan vara upp mot 15 piloter i varje grupp.

 

Video från kastclinicen

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: