Artiklar

TM noteringar från VM F3K

2011-07-14 15:43 av Mattias Hammarskiöld 

VM tävlingen är till ända även om VM året har en del analyser och rapportskrivning kvar. Här kommer några korta analyser och kommentarer om seniorlaget bara några dagar efter tävlingen.
Vi åkte till VM med höga målsättningar och goda möjligheter till medaljer både i lag och individuellt. Givetvis infann sig besvikelsen att inte ta en lagmedalj i första läget och sedan inte riktigt nå ända fram till pallen individuellt. Vi har jämfört oss internationellt under flera år på den europeiska arenan och till viss del även mot USA vilket gett oss goda förhoppningar om pallplaceringar. Det har vart svårt att förutse Nya Zeeland and Syd Afrika’s lagkapacitet eftersom vi inte sett dem på tävlingar tidigare men visst underskattade jag deras förmåga.
Värt att notera är att 6 av de 15 bästa var utomeuropeer.
En annan sak att kommentera är vädrets påverkan på resultatet.
Under förtävlingen, Nordic Trophy rådda ganska jämna förhållanden, så även under VM men med helt olika vädertyper. En ovetenskaplig jämförelse av resultatlistorna visar att av de 15 bästa på VM så återfinns bara 4 av dem bland de 15 bästa på Nordic Trophy.
Omgångssnittet för att ta sig till final på VM hade räckt till pallen på förtävlingen.

Bollen rullade inte vår väg som det brukar uttryckas. Vi hade lite otur med omflygningar för våra värsta konkurrenter som gav dem möjligheten att rätta upp sina poäng i en del prekära lägen. Med de små skillnaderna i poänglistan behövs lite mer medflyt för att nå ända fram.
Analysen av detta är det är viktigt att flyga många omgångar för att jämna ut ”turmomentet” och att försöka få till så många olika väder som möjligt på en tävling för att den som är bäst oavsett väder ska vinna.
Med lite lyft blick har vi gjort ett klart godkänt VM med två finalplatser som till slut blev en femte och en sjätte placering samt vår fjärde plats med laget med konstant känning på pallen.

Tack
Mattias Hammarskiöld
TM
 

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: