Artiklar

SCT2 Herrljunga

2010-07-04 19:23 av Anders Gustavsson 

av Parick Radley och Jocke Ståhl

 

Sverigecupen Termik deltävling 2 har avgjorts i spännande väder, oftast strålande solsken men med regnsystemen hängande tungt runt Herrljunga. Fölene modellflygfält var platsen att vara på i helgen, om man skulle slippa regn. (Värre var det på Ålleberg på båda lördag och söndag med mycket regn och rusk :-( !!! )

Arrangemanget var riktigt bra. Med uppmätta vinschlinjer innan tävling och genomtänkt layout för olika vindriktningar. Lunch gick att köpa och som tillagades på fältet, utmärkt!

God stämning och glada skratt hördes trots en del fångster i sjunkområdena. Jorå, F3B:s termikmoment må vara det humanaste, men det skördar trots allt en del offer!

Modellerna var som brukligt inom STC en blandning av F3B och F3J seglare.

Det är alltid spännande att se hur olika piloter utnyttjar modellernas olika egenskaper. Helt klart är det en hägrande gemensam nämnare. Nämligen att alltid vara i termik.

Att tävla skärper ens sinnen och man lär sig alltid något nytt. Man tänjer på gränserna och försöker kopiera sådant man uppfattar som en bra idé. Man observerar och diskuterar med sina vänner och tar ett litet steg till mot att slippa hämta linan så ofta…

Lördagens och söndagens sammankomster var genomförda i mycket god stämning och med hopp om en framtid med fler gemensamma nämnare för höjdstart!

Vi tacker Herrljungas radioflygklubb för det trevliga stämningen och chansen att äta, sova och umgås på ett mycket trevligt sätt vid deras klubbhus !!!
 

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: