Artiklar

Ikaros Cup 1

2006-04-10 08:25 av Stefan Hertz 

Då drog årets Ikaros Cup igång. Detta är en tävlingserie bestående av 5 deltävlingar varav dom 3 bästa räknas.


Tävlingarna är också utlysta, så det går jättebra för "utomstående" att delta.

Deltagarantalet låg på blyga 9 denna dag, men den ihärdiga vinterna har not gjort sitt till att hålla vårsugna flygar borta från flygfältet (eller kanske många saknar täta gummistövlar).

 

 Hela startfältet samlat.
Hela startfältet samlat.

SMHI hada sagt att det skulle vara hyggligt väder på förmiddagen och sedan regn på eftermiddagen. Detta stämde rätt så bra. Lite småblåsigt och molnigt började vi med och det visade sig att det inte var helt enkelt att klara sina 6 minuter. Efter 2 omgångar så kom dock solen fram och värmde upp. Detta innebar också att termiken visade sig och det blev en hel del härliga blåsor att jaga ikapp i dom återstående 2 omgångarna.

 

 Peter Viman efter en flygning.
Peter Viman efter en lyckad start.

Som vanligt så var det enhärlig blandning av modeller, några Graphiter, några gamla och några Jaguarer deltog (plus några andra).
Kul var det att se Bert Håstlund styra sin införskaffade Stork. Och även om modellen är ganska tung så funkar den bra, så när Bert lärt sig lite mer om modellen så kan den bli ett farligt vapen i kampen.

 

 
Anders Gustavsson coachas av Jonas Jacobsson.

Den som till slut drog det längsta strået var Stefan Wahlberg strax före Peter Viman och på tredje plats Leif Pernstig.Pär Bertilsson startar med sin Jaguar.

/Stefan Wahlberg

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: