Artiklar

LM i F3B-T för Stockholm

2007-09-15 18:57 av Magnus Hedlund 

Den 15 september 2007 flögs det länsmästerskap i F3B-T för Stockholm. Antero Hurtig från Micros modellflygare hade tagit på sig uppgiften att anordna tävlingen.

 

   Antero Hurtig med Stork II.

 

Som startmetod i tävlingen valdes gummirep och efter en del besvär med gummirep som inte håller kunde tävlingen genomföras med Ante's gummirep. Krister's över 10 år gamla rep hade sett sina bästa dagar och lämnades kvar på marken.

 

   Thomas Lindqvist väntar med gummirep i bakgrunden.

 

6 minuters flygtid och max 30 landningspoäng gällde. Det blev 5 flygomgångar där de fyra bästa räknades.

 

   Krister Bergenfeldt räknar poäng.

 

Väderprognosen innan tävlingen utlovade molnigt väder med starka vindar. Under tävlingen kom några fåtal regnstänk och med en jämn vindstyrka på 6-7 m/s från nordväst blev det mycket "hangflyg".

 

   Det gäller att behålla värmen i blåsten.

 

Fem deltagare hade trotsat prognosen och begivit sig till Toppfältet. 

Kristers taktik utkristalliserade sig ganska snabbt: Snabbt upp, sedan snabbt ner för att lägga sig på dubbla trädtoppshöjd och flyga fram och tillbaka i hangvindarna. Sedan var det "bara" att vänta på att få komma ner och landa :-)

För övriga handlade de mest om att flyga rakt fram efter urkopplingen till slutet på fältet och där hitta de stråk med lyft som bildades.

 

   Magnus Hedlund med Pike Superior.

 

Uppe på höjd blåste det rejält. Robert lyckades till och med, i en start, slita upp gummirepets förankring från marken. Den lossnade med en rejäl smäll, men Robert kunde flyga vidare som vanligt.

 

   Sven Pontan's Thermal Eagle i väntan på start.

 

När samtliga flygit klart sista omgången utom Magnus stod det redan klart att han vunnit tävlingen. Detta var sista flygtävlingen för säsongen på Toppfältet och nu börjar planeringen för nästa säsong

.....flygplan, vinchar, mm.

 

   Länsmästare i F3B-T för Stockholm.

 

 

   Resultat

 

 

/Text: Magnus Hedlund                              /Foto: Sven Pontan

 

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: