Artiklar

Tai Tai

2006-01-10 07:49 av Stefan Hertz 

En tokig ide som väcktes för några år sedan, var att bygga en kopia av den sista höjd/sida F3B modellen som användes. Modellen hette Tai Tai och flögs av amerikanen Alex Bower på VM i England 1983. Modellen hade bara höjd och sida, inga bromsar.

Modellen använde sig av en Mike Bame-profil med 15 procents tjocklek där Alex lastade modellen till maximala 5 kg i speeden. Modellen hade flugits mycket fort innan VM:et och hade någon eller några tider under 20 sekunder även på VM, vilket var bra på den tiden.


Här är en bild på originalet från 1983.

 

Min kopia har byggts på ett år nu, men inte blivit färdig. Jag har nu tagit ett nytt tag med denna modell och siktar på att få den färdig under våren 2006.

Kroppen är gjord enligt Per Lundqvist gamla metod med frigolitkärna som smältes bort när den är plastad och klar. Vingarna är skurna i vit frigolit och dom kommer att kläs med papper a'la Kurt Ilar eller med tunn abachi.
Igår så gjordes den första provmonteringen (eller uppriggningen). Den ser helt klart cool ut.Nu är det bara att börja göra balken så att den blir färdig någon gång.


Jag återkommer när det hänt något mer.

 /Stefan Wahlberg

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: