Artiklar

Ålleberg Open 2006

2006-05-30 20:37 av Peter Elvingson 

Lördag morgon...sol...på väg till ÅMFK:s fält Snösbäck.  I bilen finns det jag behöver för en dag som åskådare. Klockan är 07.45 när jag parkerar bilen..vad nu?  Endast en bil har kommit, är det fel tid utsatt på smff-sidan? Bilen som står parkerad är inte helt obekant, den tillhör Sören S fjolårets segrare i denna tävling. Vi hejar på varandra och han är också fundersam vad gäller tiden. Nåväl, efter ett tag börjar bilarna komma och förberedelserna är i full gång, vinschar ställs ut och landningscirklar fixas.


Ett trettiotal var anmälda men några dyker inte upp, pga detta så blir det en del omkastningar i startgrupperna. Så småningom kommer tävlingen igång, och efter ett par omgångar står det klart att de som vill ta vandringspriset från Sören kommer få det svettigt.  Ett par flygare har chansen och förmår hålla spänningen vid liv. På en sådan här tävling kan allt från modell och radiostyrning från 70-talet till hypermodernaste kolfiberbyggda F3J-kärra beskådas, och man kan lugnt konstatera att det har hänt en hel del.....på de åren.

                        Sören startar i fjärde omgången

 

Fram på eftermiddagen så stod det mer och mer klart att Sören S denna dag var i det närmaste oslagbar, den killen har en otrolig förmåga att hitta och utnyttja de minsta och de största termikblåsor. När alla fem omgångar var klara så stod han där med vandringspriset och tog emot de välförtjänta applåderna.

Som mycket god tvåa kom Anders Gustavsson RFK Ikaros och välförtjänt trea Antero Hurtig RFK Micros.  Bland juniorerna så vann Jack Björnberg HMFK  före Jakob Nyström ÅMFK.

 

 

                           Jack Björnberg förbereder en start

 

Efter den ordinarie tävlingen så anordnades "Ållympiaden".

Det gick ut på att man startade tre och tre. Den bäste i varje start gick vidare till det bara återstod två som skulle göra upp om segern.

Även denna tävling tog Sören Svantesson hem....snacka om bra dag.

Tvåa blev David Cedervall ÅMFK.

 

Nu hade klockan sprungit iväg en bra bit in på kvällen så hemfärden påbörjades för allihop. Om man ska vara kritisk så borde arrangör OCH de tävlande nästa år se till så man har lite bättre fart på genomförandet.

Stundtals var det lite väl slött.....tycker "en som kollade"...... å förresten....ni som inte vet..Sören representerar Herrljunga MFK!

 

/Peter Elvingson

 

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: