Artiklar

IsCup 2006:3 Vårsträcket

2006-03-16 10:56 av Magnus Hedlund 

I början på mars var det dags för den tredje och avslutande deltävlingen i IsCup 2006. Denna gång var samllingspunkten sjön Drevviken i de södra utkanterna av Stockholm.

 

I väntan på start.

 

Tävlingen som kallas Vårsträcket fick denna gång samsas med allehanda uteaktiviteter på sjön. Det var alltifrån skid- och skridskoåkare, skridskoseglare till isjakter. Mycket folk var i rörelse och många kom fram och var intresserade av just vår aktivitet - modellsegelflyg. Bra reklam för hobbyn alltså....

 

Flera isjakter var ute och de följde en upplogad bana.

 

Det var växlande molninghet, nordostlig vind 6m/s och 5 minusgrader.

Vad gäller deltagarantalet så märktes det att den bistra vinden hade fått en del att stanna hemma. (Förmodligen i hobbyrummet knåpandes på säsongens nya modell!)
Ove Fransson var först ut men hade otur då modellen inte fungerade fullt ut så Ove fick kasta in handduken innan första start.
Kvar var Magnus Hedlund, Johan Sjöborg och Peter Jubel. De två senare hade chans att ta hem totalcupen och det märktes att båda var taggade till tusen.

 

Peter Jubel's Graphite II i förgrunden.

 

Robert Ekman som vunnit de två första deltävlingarna kunde inte vara med denna tävling. Johan låg innan tävlingen knappt 54 poäng före Peter och började sin första omgång med 5:00 och 28 i landningspoäng. Peter Jubel kunde inte svara på detta utan flög 3:30 och inga landningspoäng.
I omgång 2 blev det nästan det omvända med Peter på 5:56 och 28, mot Johan's 3:32 och 14. De tre sista omgångarna skulle bli utslagsgivande....

 

Magnus Hedlund inför landning med sin Spirit Elite.

 

Tredje omgången tog Johan med stor bestämdhet, 6:00 och 28.
Peter Jubel fick ihop 4:37 och 30, så med två omgångar kvar hade Johan dragit ifrån med 41 poäng i denna tävling. 

Med vetskapen att den sämsta flygomgången räknas bort var det fortfarande en öppen fråga. Peter Jubel kontrade med 5:51 och 30 i nästa omgång. Johan flög 4:36 och 26. Plötsligt var det Peter som hade initiativet med motsvarande ledning Johan hade tidigare. Båda två hade en varsin 200-poängare att stryka så allting skulle hänga på den absolut sista flygomgången.

 

Koncentrerad landning från Peter Jubel.

 

I den sista omgången flög Johan 3:38 och 26, och då Peter fick till en rejäl fullträff med 6:01 och 30 i landningspoäng var segern i Vårsträcket hans,
och även totala IsCup:en.

 

Tappra deltagare:  Johan            Peter                Magnus.

 

Slutresultat Vårsträcket 2006:

1. Peter Jubel,          Team Tornado     1461 poäng

2. Johan Sjöborg,     Team Tornado     1262 poäng

3. Magnus Hedlund,  Team Tornado      875 poäng

 

/Magnus Hedlund

 

 

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: