Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Resultat 2005

2005-12-12 08:43 av Jonas Blomdahl 

Nästa samtliga resultat för 2005 finns nu i vår databas! Se här. För 2005 saknas idag resultat från 5 tävlingar.

Resultaten finner du under rubriken kalender ovan.
 
Vi är också intresserade av resultat från tidigare säsonger, då vi har för avsikt att lägga ut inkomna resultat allt efter som dom kommer in.
 
 

Nybörjar DLG

2005-12-12 08:20 av Stefan Hertz 

I ett försök att få min äldste son intresserad av modellflyg, så har jag inhandlat en Mini Kis (en enkel DLG modell med bara höjd och sida).
Vi har varit ute 2 gånger tidigare och det gick väl lite sisådär dom gångerna. Nu har det säkert inte varit något fluget under minst 1 månad, men igår så var vi ute igen! Jag var lite orolig eftersom det blåste en del, men snacka om att blev förvånad!!! Calle styrde modellen alldeles förträffligt utan några större problem och när jag berömde honom så kommenterade han bara framstegen med att han kom ihåg vad jag sade till honom förra gången :-)

Helt klart en bra modell att börja med, stryktålig och lätt. Känns också som om 8 år är en bra ålder att starta med modellflyg.
Mer info finns på F3K.se

/Stefan Wahlberg

 

VM-silver i F3B!

2005-12-06 13:20 av Stefan Hertz 

Det svenska landslaget bestånde av piloterna Pasi Väisänen, Joakim Ståhl och Jonas Ekman samt medhjälparna Henrik Carlsson, Henrik Karhusaari Thomas Johansson och lagledaren Jonas Blomdahl, tog lag-silver vid 15:de VM:et i F3B!

Tyskarna var vid detta år helt outstanding och belade 2:a, 3:e och 4:e plats och därmed lag-guld.

Mer info kommer inom kort.

 

Rapport från SM i F3K 2004

2004-12-02 15:37 av Jonas Blomdahl 

Den 20 Juni gick det tredje SM:et av stapeln för i denna unga klass, F3K. I år hade 10 piloter samlats för att ha kul och göra upp om mästerskapstiteln på Toppfältet i Vallentuna, Stockholm. Vädret var mycket skiftande med allt från kraftiga vindar till vindstilla, från solsken till regn. Ett väder som kräver det mesta av en mästare med andra ord.


Antalet startande har stigit för varje tävling och det känns nu som radiostyrda handlunsseglare fått sitt stora genombrott i Sverige.

Antalet startande har stigit för varje tävling och det känns nu som radiostyrda handlunsseglare fått sitt stora genombrott i Sverige.

Svensk Mästare blev Stefan Wahlberg. På andra plats kom Mattias Carlsson och Jonas Blomdahl slutade trea.
 
Svensk Mästare blev Stefan Wahlberg 
 
Ett stor tack till arrangörerna, Kungsängens MFK och Solna RCK, för ett väl genomfört arrangemang.
 
Nästkommande tävlingar blir söndagen den 1/8 i Köping och den 15/8 i Herrljunga. Möt upp och kolla in denna nya och spännade tävlingsklass.
 
/Jonas Blomdahl
Publicerad på RC-segelflyg.se 
 
 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler