Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Angående tävlingar

2011-03-02 19:08 av Thomas Johansson 

Det glädjer mig att se att det är så många tävlingar, seminarier  och andra evenemang anmälda för säsongen 2011. Jag hoppas att ni andra finner samma entusiasm och glädje och att det blir ett bra tävlingsår.

 

Idag har jag godkänt de tävlingar som hade nödvändig information ifylld. Jag tycker att starttid, plats och kostnad är det minsta som skall framgå ur en inbjudan och för att vi alla skall slippa få den infon kort inpå tävlingen kommer inte tävlingar godkännas förrens nödvändig information finns inlagd.

 

Mvh Thomas /GS

 

Konvertera till F3bel!

2011-02-22 17:49 av Lars Olsson 

Läs i artikeln Från F3B till F3Bel – elkonvertering hur Peder Nordlöf konverterar en gammal F3B-kärra till en "hot" F3Bel-kärra.

Peders pappa - Olaf Bröms visar stolt upp sin egenhändigt  byggda

och elkonverterade F3B-kärra Torayca, numera El-Toraycan.

 

F3Bel - Vad är det?

2011-02-21 09:49 av Lars Olsson 

Läs om den nya tävlingsformen som nu utvecklas i Norrbotten i artikeln F3Bel – 2010 – Säsong1.

 

Ting 2011

2011-02-19 18:01 av Peter Elvingson 

Ting Västergötland

Den 26/2 kommer Herrljunga modellflygklubb hålla ett litet ting/möte för intresserade i framför allt Västergötland angående 2011 års tävlande i F3B-T i regionen.

 

Tid: 15.00  26/2 

Plats: Herrljunga modellflygklubbs klubbstuga.

 

F3J-Ting

Den 27/2  kommer Herrljunga modellflygklubb hålla ett ting/möte för alla intresserade angående 2011 års tävlande i F3J/F3J-vinsch.

 

Tid: 12.00   27/2

Plats: Herrljunga modellflygklubbs klubbstuga.

 

Vid båda tillfällena kommer vi bjuda på fika.

 

Välkomna!

 

//HMFK

 

Distansflyg är Rock´n Roll... (uppdaterat)

2011-02-19 05:45 av Joakim Ståhl 

 

Distansseminarium med fokus på praktisk förflyttning - ett led i större utbyte RC-segelflygare i mellan

 

Uppdaterat program

Filmen om Team Tarantula utgår då den försvunnit (hos den tyska kamraten) och ersätts med ett föredrag om utveckling ur ett historiskt  perspektiv för tre framstående utvecklingsteam. Vi hoppas kunna visa den intressanta filmen vid ett annat tillfälle.
Man kan anmäla sig till Seminariet under Ikaros Cup 1 om man så önskar!

Tiderna på lördagen har backats en timme för att bättre passa er som vill vara med på seminariet men vill hinna hem i rimlig tid.

Notera att man inte måste vara med på seminariekvällen för att få vara med på söndagens distansflygningar. Man kan exempelvis delta på Ikaros Cup 1 på lördagen och åter infinna sig på söndagen och flyga distans. Eller bara seminariet, ja ni hajar…
Samlingstiden framflyttas en halvtimme på söndag till 09.00.
--

 

Coola modeller tas upp på föredraget, här Dassel från Team AME som satte nivån för F3B på 70-talet (då enda RC-segelklassen) och RC-segel som helhet.

 

Seminariet vänder sig till dig som diggar termikflyg och som vill utveckla förmågan och kanske tänja på gränserna. Vi kommer mest att fokusera på praktisk flygning genom träning.

 

Distansflygning har hög intensitet i besluten speciellt när man flyger man mot man. De flesta som flugit distans i bana känner det som en rejält inspirerande upplevelse, man blir taggad. Fokuseringen som drillas genom distansflygning är suverän för all slags termikflygning. Det är därför utmärkt att behärska denna del av termikflygning då den är fundamental för termikjakt.

 

Nybörjare har möjlighet till hjälp att flyga i F3B-, eller LSF-banan samt får allmänna tips som kan vara bra vid förflyttning mellan termikblåsorna. Erfarna piloter kommer att kunna träna i bana samt resonera om metoder - under seminariet, på fältet och vid grillen.

 

För er som vill få bort den värsta gravrosten innan söndagens distanser, erbjuds delta i Ikaros Cup 1 som körs före seminariet på lördagen, se inbudan i kalendern!

 

Plats: Pilängens modellflygfält Örebro

Avgifter: 50 kr (inklusive fika)

Övernattning, stuga eller el för husvagn: 50 kr

Datum: 11-04-09

Anmälning: modellsegelflyg.se eller på Ikaros Cup 1

 

 

Program Lördag

15.00

Trim på seglaren

Glidtal, barlast, svängteknik, flytempo, taktik, trender, historik

16.00

Lär känna motståndaren:
Föredrag av Joakim Ståhl om tre team som satt standarden och som påverkat utvecklingen inom RC-segel som helhet. Det handlar om Team AME Österrike, Team Tarantula Schweiz och LOGO Team också från Schweiz.

16.30 Säsongen 2011
16.45 Morgondagens flygningar
17.00 Vi tänder grillen (ta med det du vill grilla)

 

Program Söndag

09.00 Flygning

Tips och råd till nybörjare erbjuds.

Test av nya idéer för att arrangera F3B-Distans med färre funktionärer. Flygning i F3B-Distansbana och LSF-Distansbana. LSF-banan är 1000 m med brytpunkt. Man flyger fram och tillbaka, 2000 m. En kul attraktion för alla typer av segelmodeller.

 

 

Hjärtligt välkomna!

 

Joakim Ståhl/AUS-Nils RFK Ikaros

Thomas Johansson

Anders Gustavsson/RFK Ikaros

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler