Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

SM i F3K avgjord

2014-07-07 15:24 av Håkan Sjöberg 

Spännande väder under helgen. Varmt och fuktigt på lördag och något behagligare på söndag med utmanande vindar. Mattias har gått starkt under säsongen och tar förstaplatsen, Jonas Blomdahl tvåa och undertecknad trea. Därmed är uttagningen till landslaget klar.

 
 

 

Mattias vinner världscuptävling i Polen

2014-05-26 20:45 av Håkan Sjöberg 

Imponerande!

 

Med knapp marginal hinner vi ifatt färjan i Gedser genon att vattenplana in på däck. Vi anländer till flygfältet på kvällen strax innan åskovädret drar igång. Ett fantastiskt flygfält med en mängd olika aktiviteter. Bra väder men tidvis riktigt utmanande förhållanden. Mattias segrar, Jonas blomdahl: 11 och jag: 21.

  

 

Segelflygmeeting och AGL Master

2014-05-26 19:19 av Joakim Ståhl 

Kommande helg så arrangerar AGL segelflygmeeting och AGL Master på Brattforshedens flygfält.


Anmälningstiden är förlängd till den 28 maj (onsdag) för AGL Master som går av stapeln på lördag, brefing 8.30 första start 9.00.
Övriga dagar från torsdag till söndag så tränar vi i konsten att hitta termiken eller flyga fort i bana samt att trimma planen med hjälp av våra egna VM-piloter.


På torsdag kväll så kommer Joakim Ståhl att hålla ett miniseminarium om konsten att trimma planen samt att ge oss andra goda råd, allt för att vi andra ska få en möjlighet att utvecklas. Seminariet kommer att hållas i samband med vår grillafton.


Hjärtligt välkommna,
Bjarne

 

F5J Toppfältet

2014-05-17 21:41 av Magnus Hedlund 


                   3. Magnus            1. Jonas                2. Stefan

 

 

Framgångar i F3K

2014-05-05 20:11 av Håkan Sjöberg 

Denna gång i en världscuptävling i Herten. Sverige visar hur duktiga vi är när det gäller. Igen.

 

Sverige vinner lagtävlingen.

Mattias Hammarskiöld - tvåa

Jonas Blomdahl - fyra

Jonas Ekman - sexa

Sören Svantesson - elva

Stefan Wahlberg - trettonde plats.

 
 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler