Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Tävlingskalender 2021

2021-06-07 16:19 av Thomas Johansson 

Nu medges, som några av ser säkert sett lokala tävlingar. Från och med 1 Juli är prognåsen att även nationella tävlingar skall kunna genomföras. Därav kommer vi nu börja sanktionera tävlingar från 1a Juli.

Vi önskar följande:

-Tävlingar som var planerade tidigare ligger kvar och kommer arkiveras med info "inställd pga Covid" för historien

-Tävlingar som avses arrangeras i Juli uppdaters snarast. Vi kommmer godkänna och låsa kalendern för Juli på måndag den 14 Juni de så sista ansökningsdag är på söndag den 13 Juni

-Tävlingar för resten av året ansöks innan 27 Juni för genomgång och godkännande 28 Juni.

 

Försök att undvika krockar av SM samt tävlingar i samma klass som har SM ansökt datum. Vi vet dock att hösten kommer vara kort och välfylld så krockar mellan klasser kommer det att bli. Fundera gärna på rätt kompromiss mellan kvalitet och kvantitet.

Som vanligt gäller SMFFs riktlinjer för sanktion och licens, samt att fullständig info för ansökta arrangemnag nu skall finnas vid ansökningstillfället

 

Alla arrangörer bör också tillgodose sig med för tillfället rådande riktlinjer från folkhälsomyndigheten för att kunna genomföra sitt arrangemang på ett smittsäkert sätt, t.ex riskanalys.

 

mvh GS,  Conny, Stefan och Thomas

 

Glöm inte registrera Ditt operatörs ID

2021-05-14 13:14 av Conny Ulvestaf 

Hej alla tävlingssugna

 

Glöm inte att registrera ditt operatörs id i IdrottOnLine + att du accepterar säkerhetsreglerna mha av din klubbs administratör. Det är ett krav för att tävlinglicensen skall gälla from i år.

 

Och glöm inte märka modellen :-)
 

Med hopp om att vi snart kan börja tävla igen

 

Conny Ulvestaf / Vice Ordförande Elit

 

Förlängning av indragna sanktioner

2021-03-30 18:43 av Thomas Johansson 

Flygsportförbundet har förlängt de indragna sanktionerna till 26 Juni och återkommer med ny information om vad som händer därefter senast 15 Juni. Ta gärna del av informationen på FSF s hemsida: https://www.flygsport.se/Nyheter/Flygsportnyheter/indragnatavlingssanktionerstrackersigovermidsommar/

Därav kommer kalendern ligga kvar i nuvarande status för att göra omplanering när tiden medger så smidig som möjlig.

 

Mvh Conny, Stefan och Thomas

 

Ny info om tävlingskalender 2021

2021-02-20 15:22 av Thomas Johansson 

Baserat på nuvarande rekomendationer gällande Covid-19 från folkhälsomyndigheten har flygsportförbundet beslutat att inte sanktionera tävlingar före 15 april 

https://www.flygsport.se/Nyheter/Flygsportnyheter/indragnatavlingssanktioner/

Ny info förväntas senast 1a april och därför kommer kalendern ligga kvar som icke godkänd fram tills våra aktiviteter inte längre avråds.

 

Mvh Conny, Stefan och Thomas

 

Mer info om tävlingskalender 2021

2020-12-14 10:32 av Thomas Johansson 

Osäkerheten inför nästa säsong är som det flesta nog förstår hög och vad som kommer hända kan vi i nuläget inte veta på grund av den pågående pandemin. Förhoppningsvis är ni alla vid god hälsa och det är ändå det viktigaste. 

Som tidigare kommuncierats skall alla ansökningar av tävlingar var gjorda till 15 februari. Givetvis kan vi senare behöva justera kalendern på grund av rådande läge. Dock vill vi ändå ha in alla ansökningar så det finns möjlighet för arrangörer och deltagare att förbereda sig.

Flygsportförbundet har minskat ansökningstiden för SM till 1 månad innan arrangemanget som ett minimum för att kunna anmäla tävlingen till dopingorganisationen mm.

Som vanligt gäller att tävlingar och evenemang skall innehålla fullständig information vid ansökning. För tävling finns, för den som undrar,information i FSF:s tävlingsregler. 

Vad gäller kategorisering av event används den klass de tillhör. För meeting och läger där syftet är mot en klass och arrangeras av klassens aktiva märks de också med klassen medan generella evenemang utan anknytning till någon klass märks meeting. Det är innehållet i inbjudan som avgör om det är en tävling eller ej likt tidigare. 

Då modellsegelflyg.se är en nationell hemsida är alla godkända tävlingar sanktionerade och skall följa våra gemensam regler och stadgar.

 

God jul och Gott nytt år!

 

mvh Conny, Stefan och Thomas

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.