Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Gott nytt år!

2017-12-28 07:59 av Thomas Johansson 

Hej alla!

Året 2017 börjar närma sig sitt slut även om det i vissa delar av landet fortfarande är lämpligare med flygplan än skidor. Nu kan vi snart börja blicka fram mot ett spännande 2018 med allt vad det nya året kan erbjuda. Kallendern skall som vanligt fyllas i med tävlingar för säsongen innan mitten av mars för att därefter kunna godkännas.

Tyvärr är inte alla resultat inne för säsogen 2017. Jag ber därför alla arrangörspersoner att fylla i dessa så jag kan arkivera de tävlingarna och för er som ser detta får ni gärna påminna desssa personer. I framtiden är min upfattning att resultat bör presenteras här lika snabbt som i andra kanaler t.ex Facebook och då är det önskvärt att resultaten fylls i direkt om vi skall ha en levande hemsida/kalender.

 

Åter igen gott nytt år!

/Thomas

 

F3K Tinget 2017

2017-10-15 21:16 av Stefan Hertz 

F3K tinget avslutat.

Prisutdelning i Onlinecupen. Göran Adolfsson vinner Eagle klassen i år igen. Nerijus Kvilius vinner Rookie klassen. Saknas på bilden gör Robert Hellgren vinnare i Sportsman samt Stefan Andersson som tog hem Pro klassen.

En bra dag med mycket intressanta diskussioner om framtiden etc.

Lite flygning efter lunch var också trevligt.

Nu kavlar vi upp ärmarna och tar tag i uppgifterna inför 2018.

 

 

Protokollet finns under F3K fliken

  

 

Sverigecupen F3K 2017

2017-09-18 18:27 av Stefan Hertz 

Årets Sverigecup är avslutat.

Vinnare blev Nerijus Kvilius i Sportsman och Per Findahl i Open.

Nerijus och Robert Hellgren kvalade även ut Sportsmanklassen och kliver därmed upp i Open till nästa år.

Nerijus har gjort en riktigt stark säsong. Sin första säsong och kvalade ur Sportsman på direkten. Lovande inför framtiden. 

 

Sliglandasnurren F3K

2017-09-18 18:21 av Stefan Hertz 

Årets sista tävling kördes i Norberg i ett härlig höstväder. 

Kul att se nya namn i startlistan.

Som vanligt ett bra arrangemang.

 


Sportsman: 2:a Robert Hellgren, 1:a Nerijus Kvilius, 3:a Björn Karlsson

 


Open: 2:a Per Findahl, 1:a Stefan Wahlberg, 3:a Peter Jubel

 

 

SM F3K Brännebrona

2017-08-21 20:50 av Stefan Hertz 

Årets SM är avklarat. Det är helt klart att man känner sig lite stolt efter att ha jobbat med återväxten i flera år och nu så verkar det äntligen tagit lite fart. Hela 19 deltagare ställde upp och även att det var blåsigt coh regningt, så var det bara glada miner och dom allra flest fullföljde tävlingen på ett bra sätt. Kul också att några piloter gjorde sin tävlingsdebut inom F3K på denna tävling. Man kan inte annat än att imponeras över vårt Oldboysgäng som är med och flyger och gör det med bravur, härligt.


Per Findahl 2:a plats, Håkan Sjöberg 1:a plats, Nerijus Kvilius 3:e plats

 Sportsman:
Peter viman 2:a plats, Nerijus Kvilius 1:a plats, Peter Elvingson 3:e plats.
 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler