Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

F3Bel - 1:a tävlingen 2011

2011-05-22 16:46 av Lars Olsson 

Lördagen den 14/5 gick årets 1:a F3Bel-tävling på Högheden i Älvsbyn. Tävlingsdagen bjöd på vackert väder, men en mycket kyttig vind. På startlinjen stod ”det gamla gänget” Olaf Bröms, Björn Lindgren och Lars Olsson tillsammans med ”F3Bel-nykomlingen” Peder Nordlöf.
 

Peder hade med sig ett hopplock av det som blev kvar av tre kraschade F3B-kärror från 1990-talet och efter mycket bekymmer fått maskinen klar kvällen innan tävlingen.
(se artikel: ”Från F3B till F3Bel”)

 

Tyvärr gjorde Olaf Bröms i ett tidigt stadium av tävlingen en olycklig utelandning och fick avbryta när ett vingstål gick av.

 

När tävlingen var över var ”de tre gamle” besegrade av ”ungdomen” som med en "otrimmad kärra" visade var skåpet skulle stå. Men det bör kanske påpekas att Peder varit/är Norrbottens bästa F3B-flygare.

 

            Summa  Poäng
Peder      8950      1000
Lars        8080        903
Björn      6818        762
Olaf        3363        376


Den 11/6 kör vi i Boden.
Då kanske det står åtta F3Bel-flygare står på startlinjen.

 

Här är några bilder tagna av Bo Häggkvist.

Termikstart


Olaf Bröms Toracaya

Björn Lindgren med Epsylon

A-porten

Lars, Peder och Björn har roligt i Distansen

Peder Nordlöfs "hopplock"

Lars Olsson med Big Ceres

Big Ceres i sitt rätta element

 

Fler bilder finns på Bo Häggkvist hemsida http://www.actionfoto.eu/

 

Nollåtta-cupen "Vårmötet"

2011-05-21 18:39 av Magnus Hedlund 

Conny Ulvestaf vinner Nollåtta-cupen på Toppfältet.

Resultat

 

Ikaros HLG open och Clinic

2011-05-11 22:02 av Mattias Hammarskiöld 

Artikel är under framtagning men ni kan kika på lite bilder under tiden.

 

Foto: Henrik Nilsson

 

Resultaten ligger under tävlingen och i sverigecup sidan.

Segrare blev återigen Jonas Blomdahl.

 

/Mattias

 

Sverigecupen för Termikjägare ........... F3J - Vinsch

2011-04-14 20:29 av Magnus Hedlund 

Säsongen 2011 kommer sex deltävlingar anordnas under tre helger,

För mer info om datum och plats, se F3J-Vinsch

 

Ja, distans ÄR verkligen Rock n' Roll

2011-04-11 22:29 av Anders Gustavsson 

Distans har alltid varit mitt favoritmoment i F3B. För er som inte provat eller sett det i verkligheten kanske det inte låter så upphetsande med att flyga så många 150 meterssträckor som möjligt på fyra minuter, men när man flyger mot ett par, tre andra piloter och försöker hitta rätt ställe att flyga på, man hittar vädret och farten börjar dras upp och vändsignalerna ekar runt en tillsammans med medhjälparnas hojtanden när de försöker bistå dig, då är det något av det bästa jag varit med om. En riktig adrenalinkick.

I den gångna helgen tog vi ett stort steg mot att få uppleva detta oftare och att göra det tillgängligt för fler. Distansmomentet i F3B är som kanske bekant ganska "personalkrävande", men vid helgens distansseminarium i Örebro testade vi att köra ett träningspass med minimalt antal deltagare. Två flygplan i luften, två man på B-linjen och två man som kombinerade medhjälpare till piloterna och som funktionärer på A-basen. Kommunikation och vändsignaler via billiga "walkie-talkies". I ett rullande schema kunde vi alltså få en mycket realistiskt träning för alla närvarande sex piloter och genomförde tre flygningar var på ett par timmar. Och minst lika mycket adrenalin som på en tävling. Tre distanser är ju annars ungefär vad man får ihop på en helgs tävlande, dvs min årliga dos.

Med nio närvarande kan man till o med köra efter detta koncept på en tävling, i alla fall på en nationell nivå. Avsikten är att detta ska bli verklighet till F3B-festivalen i augusti. Innan dess hoppas vi som var med att det ska genomföras minst en handfull träningspass till, här hemma och kanske på några fler ställen i landet. Håll öronen öppna, snart kanske vi är på ett fält nära dig...

(Foto: Patrick Radley)

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.