Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Segelflygmeeting och AGL Master

2014-05-26 19:19 av Joakim Ståhl 

Kommande helg så arrangerar AGL segelflygmeeting och AGL Master på Brattforshedens flygfält.


Anmälningstiden är förlängd till den 28 maj (onsdag) för AGL Master som går av stapeln på lördag, brefing 8.30 första start 9.00.
Övriga dagar från torsdag till söndag så tränar vi i konsten att hitta termiken eller flyga fort i bana samt att trimma planen med hjälp av våra egna VM-piloter.


På torsdag kväll så kommer Joakim Ståhl att hålla ett miniseminarium om konsten att trimma planen samt att ge oss andra goda råd, allt för att vi andra ska få en möjlighet att utvecklas. Seminariet kommer att hållas i samband med vår grillafton.


Hjärtligt välkommna,
Bjarne

 

F5J Toppfältet

2014-05-17 21:41 av Magnus Hedlund 


                   3. Magnus            1. Jonas                2. Stefan

 

 

Framgångar i F3K

2014-05-05 20:11 av Håkan Sjöberg 

Denna gång i en världscuptävling i Herten. Sverige visar hur duktiga vi är när det gäller. Igen.

 

Sverige vinner lagtävlingen.

Mattias Hammarskiöld - tvåa

Jonas Blomdahl - fyra

Jonas Ekman - sexa

Sören Svantesson - elva

Stefan Wahlberg - trettonde plats.

 
 

 

F3B Multitask Thermal Gliders 2014 Sweden

2014-04-09 11:54 av Joakim Ståhl 

En lista med säsongens sammankomster finns i denna artikel:

 

F3B Multitask Thermal Gliders 2014 Sweden

 

 

Tävlingskalendern för 2014

2014-03-19 10:39 av Thomas Johansson 

Flertalet av tävlingarna är nu godkända inför säsongen 2014. De återstående behöver kompleteras med ytterligare info, men när det är gjort har vi en välfylld och spännande kalender för segelflyg att välja ifrån. Jag vill önska alla en lyckosam säsong vare sig ni är nybörjare eller regerande mästare, och samtidigt fresta med en höstbild! från ca 30 graders värme och termikmästerskapen från västra Australien som jag bevittnade i lördags. Snart är det vår och sommar även i Sverige!

 


Termiktävling KAMS field, Perth 14-03-15
 

/Thomas

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.