Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Öppna Tyska Mästerskapen i F3K

2008-01-05 11:12 av Stefan Hertz 

Det största och mest intressanta evenemanget inom F3K 2008 är utan tvivel Tyska Mästerskapen.
I år så går tävlingen i München under tiden 25-27/7.

Deltagarantalet är begränsat till max 110 st och det antalet är redan uppnått. Så  för dom som fortfarande inte anmälit sig, så får man ställa sig på väntelistan.

7 st. anmälda från Sverige, kanonkul. 

För dom som vill ha lite semester i södra tyskland så är det en F3J tävling där helgen innan dvs. 19-20/7. (också den ingår i Euro-touren)

 

För mer info: Tyska mästerskapen

 

Förslag till förbundsmötet 2008

2007-12-05 08:06 av Henrik Karhusaari 

Uppdaterat

 

Nu finns förslag alla 4 förslag från segeltinget att ladda ner.

 

/Henrik Karhusaari

 

Förslag 

 

Protokoll segelting 2007

2007-12-03 22:19 av Mattias Hammarskiöld 

Nu finns protokollet för årets segelting att ladda ner. De förslag som diskuterades på mötet håller på att omarbetas utifrån de "beslut" som mötet tog och kommer att läggas ut så fort de är klara.

 

Vid pennan

Mattias Hammarskiöld

 

Protokoll

 

 

Segelflygting i Örebro 25/11

2007-10-22 17:04 av Jonas Blomdahl 

Det är nu klart att årets segelflygting blir i Örebro 25/11. RFK Ikaros låter oss låna deras klubblokalen på Pilängen. Vi planerar att dra i gång 10:00 och kommer att avsluta mötet senast 15:00.

 

Några viktiga punkter för agendan:

 

- Nya UO-suppleanter (AU) 2008-09. Henrik K. och Jonas B. kommer att tacka för sig vilket innebär att minst två (av 3) av suppleantplatserna måste  fyllas med nya namn. Det är högst intressant om vi kan få de nya kandidaterna till tinget eftersom riktlinjerna för nästa säsong är på agendan. Erfarenheten säger oss att det är bäst om de nya får välja inriktning.

- NM i F3B. Sverige är på tur att arrangera NM. Inbjudan bör sändas ut inom någon månad - om vi tar stafettpinnen. Dessutom finns inget formellt landslag uttaget till NM, då det inte blev något SM/UT.

- Utvärdera Sverigecupen i Termik och F3K 2007.  Hur går vi vidare?

- Ekonomi. Äskningsförfarandet har varit nytt i år... och något rörigt. Redovisning av årets projekt samt att vi sammanställer förslag till nya äskningar för 2008.

- Motioner och förslag till förbundsmötet.

 

/Henrik och Jonas

 

Ålleberg bytesmarknad 27:e oktober byter lokal

2007-10-09 22:33 av Henrik Carlsson 
Rolf Maier låter meddela att kommande Höstbytesmarknad (lördag 27:e oktober) byter lokal ifrån Folkets Park till Medborgarhuset i Centrala Falköping som ligger alldeles vägg-i-vägg med Nya Falköpings Hotel.
 
Ytmässigt så är båda platserna likvärdiga med skillnad att det går plats fler bord i "Medis" samt så har vi bättre kiosk förutsättningar här och trivsammare lokal. Så det är bara till det bättre.
 
Plus, att vi kan nu erbjuda alla säljare att komma redan på fredag kväll och plocka upp sina modeller/tillbehör i lugn o. ro utan stress! Vi disponerar lokalen under fredag från 18:00 till 22:00. Lördag ifrån 07:00 till 18:00.
 
Insläppet för publik blir som tidigare kl 10:00 och är fortfarande GRATIS.
 
Till alla säljare som bokat bord delar vi ut 2st Gratis Fika (säljare + 1 medhjälpare)
 
Vi kommer att skylta upp vägen för dom som inte är hemma geografiskt i Falköping. Kort så ligger Medis alldelles intill Odenhallen som man passerar vid infarten till stan.
 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.