Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Modellbyggare sökes

2010-04-23 16:48 av Henrik Carlsson 

Vi har fått in en förfrågan till  om att bygga segelmodeller. Företaget är precis i uppstarten, därför får ni höra av er till Ulrika Håkansson för komplettering av information. De skriver såhär:

----------------------------------------------------------------

Vi är en organisation i Göteborgsområdet som håller på att bygga upp ett nytt koncept inom segelflyg, i syfte att koppla ihop segelflyg med miljö/hållbarhet och företag som vill marknadsföra sig med denna inriktning. Det är viktigt att konceptet blir mediavänligt. De olika tävlande planen kommer därför att dekoreras utifrån sin/sina sponsor med deras logotyper, färger mm. Vi behöver hjälp av någon att bygga fina modeller av dessa sponsordekorerade segelflygplan, som alltså inte skall användas för flygning. Dessa modeller, det kommer att behövas flera, är för sponsorer i marknadsföringsmässigt syfte. Vi betalar givetvis för byggandet av planen.

 

Hör gärna av dig om du är intresserad eller har frågor.

 

 

/ Ulrika Håkansson
 

 

Sverigecupen - F3J - Tornadotermiken

2010-04-21 21:31 av Magnus Hedlund 

Sverigecupen i F3J, deltävling 5 och 6, är flyttad

till den 25 och 26 september.

 

Sista chansen att anmäla sig till första deltävlingen i Sverigecupen Termik!

2010-04-12 22:14 av Anders Gustavsson 

Anmälningstiden är förlängd några dagar, så du har till på fredag (den 16:e) på dig att anmäla dig till Jaguar Open i Örebro. Reglerna är som i alla deltävlingar i Sverigecupen Termik i år enligt termikmomentet i F3B, dvs 10 minuter max, 12 minuter arbetstid och "group scoring" (dvs ditt resultat räknas bara mot de som flyger i samma grupp och samma väder). Tävlingen går söndagen den 25:e april på Pilängen i Örebro.

Mer information och anmälan i Kalendern.

 

Vårmönstring F3K

2010-04-08 09:38 av Stefan Hertz 
 

Örebro Open 2010

2010-03-11 08:14 av Henrik Carlsson 

RFK Ikaros bjuder in till Örebro Open 22-23 maj! Tävlingen är en del i Eurotouren för F3B.

 

Mer info finns på den officiella Örebro Open-hemsidan:

orebroopen.modellsegelflyg.se

 

Anmälan görs på den tyska Eurotour-sidan:

www.f3b.de

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.