Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

F5J Avrundan

2022-09-25 09:12 av Magnus Hedlund

Årets sista F5J tävling på Toppfältet samlade 11 deltagare som tampades om äran att få stå överst på pallen.
Molningt väder till en början, sedan kom lite sol fram, men till största delen molningt. Svag termik fanns i det absolut vindstilla till nästan vindstilla vädret. Det handlade mycket om att flyta omkring på minsta sjunk och utnyttja den vertikala rörelsen som fanns i luften. Inte ofta våra tävlingar bjuder på så vindstilla väder.
Stefan Revestam tog välförtjänt första platsen. Följt av Magnus Hedlund och Peter Jubel. Peter Jubel tog dessutom hand om totalsegern i F5J Cup 2022.
                      2:a Magnus      1:a Stefan         3:a Peter

SM F5J 2022

2022-09-19 16:00 av Stefan Hertz

SM i F5J avhölls 17-18 September i Gråbo.

SM:et hölls som ett öppet mästerskap, vilket innebär att utländska deltagare var välkomna.

SM pallen: 2:a Stefan Wickelgren; 1:a Stefan Hertz; 3:a Peter Jubel

Open SM pallen: 2:a Otto Jäger; 1:a Stefan Hertz; 3:a Stefan Wickelgren

SM F3K 2022

2022-09-12 19:55 av Håkan Sjöberg

Svenska mästerskapen i F3K avgjordes under helgen i Norberg.

1:a Håkan Sjöberg

2:a Anders Henriksson

3:a Sören Svantesson

Silver på F5J EM för Sverige

2022-09-02 10:41 av Stefan Hertz

Stor framgång för svenska laget under EM i F5J.

Laget lyckades att ta ett silver i lagtävlingen, med starka flygningar under hela tävlingen.

Alla svenskar var och hög på toppen hela EM i den otroligt jämna tävlingen. Lennart lyckades bäst och gick till final, och tog där en 14:e plats.

Stefan W slutade på 17:e plats och Stefan Hertz på 19:e plats.

73 deltagare från 25 nationer.

Sommartermiken F5J

2022-08-07 23:10 av Magnus Hedlund

14 flygare möttes upp på Hallstahammars fina modellflygfält.
Svag vind och perfekt flygväder.
Efter lunch ökade vinden något och de allra lättaste modellerna
fick ballast, eller byttes ut mot tyngre.

2:a Lennart Arvidsson    1:a Pierre Lithander   3:a Peter Jubel

Nu åker F5J landslaget iväg till EM i Ungern och nästa deltävling i
F5J Cup 2022 är SM:et i Gråbo 10-11 17-18 september.

Ställningen i F5J Cup 2022 efter 4 deltävlingar:

Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.