Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

F3B - Mål

2011-02-10 22:38 av Anders Gustavsson 

För 2011 är målet att det ska bli en extra tävling utöver Örebro Open och året efter ytterligare minst en (alltså minst tre kompletta).

 

En förutsättning för detta är att personer från flera klubbar tycker att en sådan satsning är intressant. Ett första steg för att realisera målen är vårens planerade seminarium med tonvikt på distansflyg i F3B-bana och LSF-sträckdistans. Här planeras på söndagen, förutom diverse sträckflygning, test av ett nytt distansfunktionärssystem som om det fungerar ger fördelen att antalet funktionärer ungefär halveras.

 

Intentionen är att en fullvärdig F3B tävling ska kunna drivas av en tävlingsledare och minimum tre funktionärer en av de två dagarna. Mer om ovanstående kommer att annonseras inom kort! I samband med tävling nummer två kommer det att hållas någon form av ting där vi kan utvärdera F3B säsongen som varit samt diskutera säsongen 2012.

 

/ Thomas Johansson, Joakim Ståhl och Anders Gustavsson
 

 

Sverigecupen Termik

2011-02-10 22:26 av Anders Gustavsson 

Efter årets deltävlingar står Joakim Ståhl för andra året i rad som segrare i Sverigecupen Termik. De tre tävlingarna som ingick i cupen blev väldigt olika. I Örebro i april var det kallt och blött, i juni i Herrljunga soligt och blåsigt och slutligen dimslöjor på Brattforsheden i september. Totalt deltog 29 flygare vid minst en av årets deltävlingar.

 

Totallistan med alla enskilda resultat finns här:  SCT-10 tot.xls

 


Årets Cupvinnare, Joakim Ståhl, räknas ner i Herrljunga av Peter Viman, Foto: Patrick Radley

 

SCT Gruppen
Nu går vi, som hållit igång SCT i några säsonger, vidare och satsar energi på att få till fler kompletta F3B-tävlingar i Sverige - alla tre delmomenten: termik, distans och hastighet. Anledning till detta ställningstagande är främst att ge alla de som investerar tid och pengar på F3B-liknande material möjlighet att använda det nationellt i dess riktiga miljö.


Vi hoppas och tror att SCT kan leva vidare och att någon tar över SCT-stafettpinnen. Det finns ju bra potentiella sammankomster som: Billingetrollet, Ålleberg Open, Jaguar Open, Herrljunga F3B-T, Yellow Eagle Trophy mfl som fungerar fint för SCT-formatet. Det som behövs är någon/några som fastställer SCT tävlingskalender och för en resultatlista!

 

Under fliken Sverigecupen => Sverigecupen – Termik finns de tankegångar som gällt för SCT! Välkomna med idéer och nya SCT namn.

 

/Thomas Johansson, Joakim Ståhl och Anders Gustavsson
 

 

 

Grenspecialist F3B/F3K samt tävlingsanmälan för 2011

2010-11-21 21:32 av Thomas Johansson 

Först vill jag offentlig annonsera för alla att jag jobbar som grenspecialist under VO-Elit inom F3B och F3K. I detta uppdrag ingår främst att fungera som en länk mellan tävlingsflygare samt elitstyrelsen. Även uppgifter så som att hjälpa till med landslagsuttagning mm ingår.

 

Jag har även fått mandat att sanktionera tävlingar (Läs på SMFF:s hemsida vilka regler som gäller för sanktionering samt tävlingslicens) för hela segel nästa år, beroende på att det i nuläget inte finns någon GS i någon annan segelklass. Jag tackar alla arrangörer för säsongen 2010 och hoppas att den fina trenden med många arrangörsklubbar och tävlingar att välja mellan håller i sig även under 2011 och att vi kan samla en komplett kalender här på hemsidan. Datum som gäller är de sedan tidigare bestämda: Tävlingar anmälda innan februari månads slut för att kalendern skall kunna vara godkänd i mitten av mars. Om tävlingar kommer in senare eller skall flyttas bör man ha en framförhållning på två månader. Jag hoppas också att alla arrangemang fyller på sina tävlingar med fullständig info innan sista februari så alla kan planera sin säsong med bästa möljiga förutsättning.

 

Hälsar Thomas Johansson GS F3B/F3K

 

Allmänt upprop funktionärer till VM i F3K

2010-11-21 21:23 av Thomas Johansson 

VO-Elit behöver hjälp med funktionärer till VM i F3K. Se bifogad fil för mera information.

 

Tävlingssäsongen 2010

2010-10-31 13:14 av Henrik Carlsson 
Nu är tävlingssäsongen 2010 över och det är läge att sammanställa siffrorna. Inom (parentes) har jag lagt in motsvarande siffror för förra årets säsong.

 

Klass Tävlingar Startande
F3B 2 (1) 17 (10)
F3B-T 15 (17) 113 (151)
F3B - Termik 3 (3) 49 (52)
F3B - Speed 0 (2) 0 (17)
F3J - Vinsch 6 (4) 70 (42)
F3K 6 (8) 82 (103)
F3F 0 (1) 0 (11)
Summa 32 (36) 331 (386)

 

Totalt har 85 (100) unika piloter deltagit i de 32 tävlingarna.

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler