Nu är Dan Strängbys inspirerande reseskildring om Hangflyg i Europa publicerad i sin helhet!
Dan med sin Omega i Val Di Fassa vid staden Canazei, Dolomiterna Italien.
Har du material om modellsegelflyg, stort som smått, som kan publiceras på sidan? Maila till oss på
Vi tackar Dan för hans fantastiska bidrag till sidan!
/Jonas Blomdahl - Administratör
Så var det äntligen dags. Efter mycket blod, svett och tårar står sidan klar. Den stora styrkan med modellsegelflyg.se är att så gott som hela sajten går att redigera via ett administrationsgränssnitt. Det innebär skribenter runt om i Sverige kan själva lägga in nyheter (som denna), artiklar och ansvara för olika avdelningar.
Tanken är att genom en nationell bevakning av segelflyg-scenen kunna leverera läsvärt material snabbare och i större utsträckning än vad som tidigare varit möjligt.
För den teknikintresserade kan jag nämna att sidan är utvecklad i den rykande färska tekniken ASP.NET 2.0 från Microsoft. Hemsidan är placerad på en server hos
Leon Graffiti i Norrköping.
Framöver kommer fler funktioner att dyka upp. Bland annat är ett bildgalleri på gång, där vem som helst kommer kunna dela med sig av sina foton.
Det har varit kul att tillsammans med Jonas Blomdahl och Mattias Hammarskiöld bolla idéer om hur sidan bör vara utformad. Innehåll, struktur, funktionalitet, rättigheter osv osv. Det här är resultatet. Ett projekt att bygga vidare på, men med en stabil grund att stå på.
/Henrik Carlsson - Webmaster
Är du trött på att spendera mycket tid med att hämta linan efter varje start tycker jag du ska titta på den här sidan.
http://www.handsfreeretriever.com
En retriever till vinschen kanske inte är något för varje användare men något som kan snabba upp tempot på klubbtävlingar etc.
/Mattias Hammarskiöld
Vad betyder detta? Hur funkar de olika mottagarna?
Owe Fransson har här förklarat hur det funkar.
/Stefan Wahlberg