Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Mer info om tävlingskalender 2021

2020-12-14 10:32 av Thomas Johansson 

Osäkerheten inför nästa säsong är som det flesta nog förstår hög och vad som kommer hända kan vi i nuläget inte veta på grund av den pågående pandemin. Förhoppningsvis är ni alla vid god hälsa och det är ändå det viktigaste. 

Som tidigare kommuncierats skall alla ansökningar av tävlingar var gjorda till 15 februari. Givetvis kan vi senare behöva justera kalendern på grund av rådande läge. Dock vill vi ändå ha in alla ansökningar så det finns möjlighet för arrangörer och deltagare att förbereda sig.

Flygsportförbundet har minskat ansökningstiden för SM till 1 månad innan arrangemanget som ett minimum för att kunna anmäla tävlingen till dopingorganisationen mm.

Som vanligt gäller att tävlingar och evenemang skall innehålla fullständig information vid ansökning. För tävling finns, för den som undrar,information i FSF:s tävlingsregler. 

Vad gäller kategorisering av event används den klass de tillhör. För meeting och läger där syftet är mot en klass och arrangeras av klassens aktiva märks de också med klassen medan generella evenemang utan anknytning till någon klass märks meeting. Det är innehållet i inbjudan som avgör om det är en tävling eller ej likt tidigare. 

Då modellsegelflyg.se är en nationell hemsida är alla godkända tävlingar sanktionerade och skall följa våra gemensam regler och stadgar.

 

God jul och Gott nytt år!

 

mvh Conny, Stefan och Thomas

 

Information F5J

2020-12-15 23:10 av Magnus Hedlund 

Följande presentation innehåller en del matnyttig information kring F5J.

Dessutom avslutas den med en del intressanta länkar där Joe Wurts berättar en hel del om termik mm.

Modellsegelflyg--F5J.pdf

 

Tävlingskalender 2021

2020-11-07 16:27 av Thomas Johansson 

I år blir det några nyheter inför säsongen 2021. 

Dels har flygsportförbundet ökat sina krav map rapport av våra tävlingar. Det innebär att det är extremt viktigt att arrangörer av tävlingar rapporterar sina resultat skyndsamt efter avslutad tävling. De tävlingar som varit under 2020 som i nuläget saknar resultat behöver raporteras så snart som möjligt. 

Nästa nyhet är att flygsportförbundet vill ha in information om SM tävlingar senast sista februari. Därför kommer vi flytta sista datum att anmäla event i kalendern till 15 februari. 

Som vanligt bör nödvändig info finnas med i de events som anmäls. 

 

// Conny, Stefan och Thomas

 

Spring F3-RES

2020-10-20 09:35 av Joakim Ståhl 

Så blev den ändå av, Spring F3-RES fast i höstens tid. Välförtjänta pallar som bemästrade kluriga vindar och nyckfulla stig, stort grattis!

Huvudklassen (12 deltagare):

1. Peter Viman

2.Stefan Andersson

3. Leif Pernstig

Veteranklassen (fem deltagare):

1. Leif Pernstig

2. Lennart Andersson

3. Tord Hamlin


Huvudklassen

 


Veteran

 


Sekretariat, tack Anders. I förgrunden Olle Carlsson som inspekterar autoutroparen designad av Leif Pernstig. Daniel Samuelsson till höger i bild vann en femteplats med lånad Blue Phoenix, premiär, applåder :-)

 

 

SM F3J 2020

2020-10-11 22:13 av Magnus Hedlund 

SM F3J 2020, Toppfältet - Vallentuna/Stockholm

1. Lennart Arvidsson

2. Conny Ulvestaf

3. Stefan Wickelgren


          Conny                         Lennart                           Stefan
 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler