Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Segelflygting i Örebro 25/11

2007-10-22 17:04 av Jonas Blomdahl 

Det är nu klart att årets segelflygting blir i Örebro 25/11. RFK Ikaros låter oss låna deras klubblokalen på Pilängen. Vi planerar att dra i gång 10:00 och kommer att avsluta mötet senast 15:00.

 

Några viktiga punkter för agendan:

 

- Nya UO-suppleanter (AU) 2008-09. Henrik K. och Jonas B. kommer att tacka för sig vilket innebär att minst två (av 3) av suppleantplatserna måste  fyllas med nya namn. Det är högst intressant om vi kan få de nya kandidaterna till tinget eftersom riktlinjerna för nästa säsong är på agendan. Erfarenheten säger oss att det är bäst om de nya får välja inriktning.

- NM i F3B. Sverige är på tur att arrangera NM. Inbjudan bör sändas ut inom någon månad - om vi tar stafettpinnen. Dessutom finns inget formellt landslag uttaget till NM, då det inte blev något SM/UT.

- Utvärdera Sverigecupen i Termik och F3K 2007.  Hur går vi vidare?

- Ekonomi. Äskningsförfarandet har varit nytt i år... och något rörigt. Redovisning av årets projekt samt att vi sammanställer förslag till nya äskningar för 2008.

- Motioner och förslag till förbundsmötet.

 

/Henrik och Jonas

 

Ålleberg bytesmarknad 27:e oktober byter lokal

2007-10-09 22:33 av Henrik Carlsson 
Rolf Maier låter meddela att kommande Höstbytesmarknad (lördag 27:e oktober) byter lokal ifrån Folkets Park till Medborgarhuset i Centrala Falköping som ligger alldeles vägg-i-vägg med Nya Falköpings Hotel.
 
Ytmässigt så är båda platserna likvärdiga med skillnad att det går plats fler bord i "Medis" samt så har vi bättre kiosk förutsättningar här och trivsammare lokal. Så det är bara till det bättre.
 
Plus, att vi kan nu erbjuda alla säljare att komma redan på fredag kväll och plocka upp sina modeller/tillbehör i lugn o. ro utan stress! Vi disponerar lokalen under fredag från 18:00 till 22:00. Lördag ifrån 07:00 till 18:00.
 
Insläppet för publik blir som tidigare kl 10:00 och är fortfarande GRATIS.
 
Till alla säljare som bokat bord delar vi ut 2st Gratis Fika (säljare + 1 medhjälpare)
 
Vi kommer att skylta upp vägen för dom som inte är hemma geografiskt i Falköping. Kort så ligger Medis alldelles intill Odenhallen som man passerar vid infarten till stan.
 

Nacksvinget F3K

2007-10-04 07:57 av Stefan Hertz 

Årets sista tävling i F3K har gått av stapeln.

Stefan Wahlberg vann före Andreas Karlsson och Peter Jubel.

 

Reportage

 

Bilder: Andreas Karlsson

 

Sverigecupen F3K 2007

2007-10-04 07:53 av Stefan Hertz 

Sverigecupen för 2007 är avgjord. 35 deltagare är en helt OK siffra.

 
Peter Jubel vann cupen i år och man kan nog lugn säga att Peter dominerade säsongen.
Övriga toppnamn är kända sedan tidigare. Det man också ser är att det krävs toppresultat för att placera sig bland dom bästa. Kul också att se att bäste sportsman flygare kom så högt som en 7:e plats i totalcupen.
 
Sportsmancupen, som kördes för första gången, får ses som en stor framgång. Jag tror detta är ett bra sätt att få med dom som vill börja tävla samt dom som tar tävlandet med ro och inte satsar fullt ut, utan mest är med för att det är skoj.
24 deltagare i sportsman under året bäddar för en bra återväxt inom grenen.
Andreas Karlsson knep sportsmantiteln i år och Andreas lyckades även med bedriften att kvala ur sig ur sportsmanklassen redan första året, strongt gjort. Johan Sjöborg knep den andra platsen och Johan har gjort en bra säsong och fortsätter han i samma spår 2008 så finns risken att även han kvalar ur sig ur sportsman.
 
 
 
 

Herrljunga F3B-T flyttad

2007-10-01 22:36 av Henrik Carlsson 
Sören Svantesson låter meddela att Herrljunga F3B-T är flyttad till den 7:e oktober.
 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler