Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Segelmöte 24 Oktober

2015-10-07 17:29 av Thomas Johansson 

På måndag den 12 går anmälningstiden ut till mötet den 24 oktober. Just nu är det få anmälda så ni som tänkt komma bör vänligen anmäla er innan den 12 te.

 

 

 

China Open F3K

2015-10-03 12:44 av Stefan Hertz 

Mattias Hammarskiöld och Jonas Ekman är i dagsläget i Suzhou i Kina för att delta i China Open. Vi önskar dom lycka till.

Ni kan följa det vi Swedish F3K Team Site på Facebook.

Här kommer en liten videosnutt från anländandet

 

 

SM i F3K avgjordes på sliglandafältet

2015-09-02 07:43 av Håkan Sjöberg 

I helgen avgjordes Sliglandasnurren tillika SM i F3K på Bålsjöfältet i Kärrgruvan. Vädret under tävlingen var svårfluget med turbulens och bitvis hård vind som slet sönder termiken.

 

1:a Håkan Sjöberg

2:a Mattias Hammarskiöld

3:a Jack Björnberg Krantz

  

 

 

VM Brons i lag, F3B

2015-08-03 09:39 av Thomas Johansson 

Vid VM i F3B i Arnhem, Nederländerna tog Sverige Brons i lagtävlingen.

Laget bestod av piloterna Pasi Väisänen (8a), Joakim Ståhl (11a) och Jonas Ekman (13de), TM Thomas Johansson och medhjälparna Peter Viman samt Lennart Andersson. Rolle Brebäck och Stefan Brebäck deltog också med fin support och god mat under hela veckan.

 

VM:et bjöd på det mesta, allt från vind över 10 meter per sekund, dödluft, 33 sträckor i distansen (av Sverige) snabbaste speeden på ett VM, offensiva distansflygningar när vädret var aktivt och mycket mer.


Laget, saknas gör Rolle och Stefan Brebäck.
 

 

F3Bel - Boden

2015-08-01 21:24 av Lars Olsson 


Så här dåligt var vädret på Flarkfältet i Boden.
Efter två omgångar gav vi upp.
 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.