Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Tävlingskalendern

2018-03-07 10:39 av Thomas Johansson 

Nu är det bara en dryg vecka kvar tills mitten av mars. Alla tävlingar skall vara ansökta i kallendern senast 15/3 och efter det kommer listan gås igenom.

Nästa år återgår vi till tidigare standard att tävlingarna skall vara ansökta innan februaris slut för godkännande innan mitten av mars. I år råkade jag göra en felskrivning mot vad jag tänkte så det blev extra tid.

 

Spring Race Camp 20-22 april

2018-02-28 11:42 av Joakim Ståhl 


Tema Startteknik & Breddflyg

 

Nyhet i årets upplaga av Spring Race Camp, förutom F3B träning, är en för Sverige ny instegs- utmanarklass. RFK Ikaros har ansökt om sanktionering och planeras att gå av stapeln på lördag med söndag som reservdag (21-22 april) . Det är en tävlingsklass för tvåmetersseglare i ett genomtänkt format utvecklat i Tyskland. Klassen heter F3B-RES eller numer oftare bara F3-RES. Den har utmanat experter och attraherat unga och nya utövare.

 

För att vässa kunskaperna fokuseras vi åter under Spring Race Camp på ett grundfundament, nämligen starttekniken.

  • Föredrag på fredag kväll
  • Under helgen tema praktisk träning stratteknik samt speed och distans i bana

Med förhoppning om en givande och alldeles särskilt trevlig helg tillsammans. Välkomna till Örebro och Pilängen i vår.

 

 

 

F3K medaljer 2011-2017

2018-02-11 20:35 av Stefan Hertz 

22 mästerskapsmedaljer har det Svenska F3K gänget skrapat ihop från det första VM:et 2011.

 

Läs mer i artikeln

 


Team Sweden 2011.
 

 

F3K Vinter Clinic

2018-01-25 21:42 av Stefan Hertz 

 

 

Gott nytt år!

2017-12-28 07:59 av Thomas Johansson 

Hej alla!

Året 2017 börjar närma sig sitt slut även om det i vissa delar av landet fortfarande är lämpligare med flygplan än skidor. Nu kan vi snart börja blicka fram mot ett spännande 2018 med allt vad det nya året kan erbjuda. Kallendern skall som vanligt fyllas i med tävlingar för säsongen innan mitten av mars för att därefter kunna godkännas.

Tyvärr är inte alla resultat inne för säsogen 2017. Jag ber därför alla arrangörspersoner att fylla i dessa så jag kan arkivera de tävlingarna och för er som ser detta får ni gärna påminna desssa personer. I framtiden är min upfattning att resultat bör presenteras här lika snabbt som i andra kanaler t.ex Facebook och då är det önskvärt att resultaten fylls i direkt om vi skall ha en levande hemsida/kalender.

 

Åter igen gott nytt år!

/Thomas

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler