Eskilstuna SegelTräff Nr3 - HAR GENOMFÖRTS SOM LOKALT EVENEMANG

Resultat

Klass: F3-RES
Från datum: 2021-07-31
Till datum: -
Ansvarig: Klas Lundin
Ansvarig e-mail:
Ansvarig telefon: +46702672145
Sista anmälningsdag: -
Det här eventet går inte att anmäla sig till.

Information

 

För att locka deltagare att prova segel kommer EFKMFS att anordna flera enkla termikträningar under 2021, förhoppningsvis i samarbete med andra klubbar i närområdet runt Mälaren.


Mer info kommer under vintern - men tanken är elmotorstart och landning på landningsmärke. Gummirep eller Vinsch om fältet medger det. För denna träff blir det fokus mot klass F3-RES, om vi har möjlighet att dra ut gummirep.

Alla meetings kommer att utlysas här på Modellsegelflyg.se - målet är att locka fler och nya piloter som får hjälp av mer erfarna och hjälp av varandra. 

 

Vi kör exempelvis På Minuten - dvs starta till fritt vald höjd, stäng av motorn, landa på prick en minut efter motoravstängning. I princip öva den sista minuten av en tävlingsflygning och landa prick. Vi genomför det med flera flygande samtidigt och flera landningsbanor bredvid varandra. 

 

Elsegelutmaningen är fritt för vem som att genomföra - exempelvis kör vi varsin omgång elsegelutmaning under ett meeting. Info om den finns längre ned.


Intentionen är HAJK en dag/fm - Handledning Avspänt Jättekul Kravlöst ! 

Ingen avgift, förutom för hamburgare eller liknande...   ;-)  


Platsen när EFKMFS står för värdskapet är antingen ett av våra båda Modellfält (Huglanda eller Ekeby) eller Ekeby Sportflygfält (det stora segelfältet på Ekeby).

Välkomna ! 

 

Info om Elsegelutmaningen:
https://svensktmodellflyg.org/forum/svenskt-modellflyg/ämnesforum/segel-hang/12247-välommen-till-elsegelutmaningen-september-2020